Bewolkt22.3 ℃

Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. in Noordbeemster

Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning

Loonbedrijf Koning is een bedrijf dat op veel gebieden actief is. In totaal werken er 26 geschoolde en gemotiveerde mensen bij ons in het bedrijf. Het bedrijf is VCA gecertificeerd.

Het Loonbedrijf is opgezet in 1958 door Jan en Hanny Koning. Zij zijn begonnen aan de Jisperweg 112c in westbeemster waar eerst een woonhuis met een schuur/werkplaats werd gebouwd. Van daaruit werden in de loop der jaren verschillende soorten agrarisch loonwerk verricht o.a. maaien, grassen, mestrijden, bietenrooien e.d.

In 1968 was de schuur te klein geworden waarop werd besloten om een loods te bouwen van bijna 1000 m2. Het bedrijf groeide gestaag waarbij al gauw personeelsleden werden aangenomen. De taakverdeling was dat Jan Koning zelf meestal op de machine zat en Hanny Koning zorgde voor de planning,administratie en de inwendige mens. In de jaren 70-80 werd er naast het agrarisch loonwerk begonnen met een kraan en shovel.

Deze werden grotendeels verhuurd aan aannemers maar ook in de industrie werd er bij verschillende klanten gewerkt die heden ten dagen nog steeds klant zijn. Rond 1986 kwam Mark Koning van school af en door gezondheidsproblemen van Jan Koning actief in het bedrijf. Dit resulteerde in de bedrijven V.O.F. J.A.N.Koning&Zn en Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N.Koning BV. In 2000 is er een nieuwe poot aan het bedrijf gekomen in de vorm van een internationaal transportbedrijf.

Er wordt dan gereden op landen als Duitsland,Frankrijk,Italie en Spanje voornamelijk koel en diepvriestransporten en specifiek planten en groenten. Door het int.transportbedrijf ontstond er een netwerk van klanten wat heeft geleid in 2005 tot Koning Transportbemiddeling Europa BV. Dit bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het vercharteren van importladingen vanuit Europa. In de plaats Drogeham(Fr) zitten 3 gemotiveerde mensen met veel kennis van deze branche.

Op het eind van 2010 hebben we met Nico Kaandorp een aanvulling gezocht in onze al reeds bestaande aannemingswerk. Dit heeft geleid tot Beemsterland Bouw&Interieur BV. Door het al groter worden van het bedrijf groeide we aan Jisperweg uit ons vestje.

Het had tot gevolg dat we in 1993 een principe verzoek voor een bouwvergunning deden om 2 opslagloodsen te gaan bouwen van totaal 2600 m2. Door allerlei omstandigheden/perikelen is deze nieuwbouw er nooit gekomen en hebben we in 2007 besloten om van de oude stek aan de Jisperweg te vertrekken. De locatie werd verkocht aan het Bouwfonds en er werd een nieuwe locatie aangekocht aan de Middenweg 3 in Noordbeemster.

Ongeveer 8 km van het oude bedrijf af maar nog wel in de Beemster waar nog een groot gedeelte van de klanten zitten. Op Middenweg 3 stond een oude boerderij met opstallen die allemaal werden gesloopt en waarbij een nieuwe boerderij werd neergezet. Het jaar 2010 zijn er achter de boerderij twee loodsen neergezet van in totaal 3500 m2 waarbij een werkplaats zit van 600 m2. Het terrein om de gebouwen werd verhard met 8500 m2 betonklinkers.

Anno 2011 staat er een mooi bedrijf wat gerealiseerd is door het personeel en een heel aantal locale bedrijven. We zijn met recht trots op wat er zich in ruim 50 jaar is gerealiseerd waarbij een eervolle vermelding voor Jan en Hanny Koning en hun toegewijde personeel op zijn plaats is.

Foto's van Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V.

Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 1
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 2
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 3
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 4
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 5
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 6
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 7
Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V. image 8

Zoek een bedrijf in Drechterland:

Adres
Middenweg 3
1463 HA  Noordbeemster
Telefoon
0299-681487
Mobiel
06-53144636
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Loonbedrijf en Machineverhuur J.A.N. Koning B.V.. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map