Je trap alleen als puur praktisch onderdeel? Zeker niet! Je kan je trap namelijk makkelijk integreren in je interieur. Afhankelijk van je woonstijl kan je huis er extra sfeervol uitzien met een traprenovatie.

Traprenovatie van een dichte of open trap

Een dichte of een open trap is qua uitstraling totaal anders. Een dichte trap geeft een robuuste uitstraling. Daarnaast gaat bij een dichte trap de warmte niet verloren doordat er stootborden tussen de treden zitten die de warmte vasthouden. Ook kun je de ruimte onder je trap gebruiken voor bijvoorbeeld een trapkast of een kapstok. Een open trap zorgt juist voor een luchtige uitstraling doordat er meer licht naar binnen komt. Van een open trap een dichte trap maken? Dat kan! Zo kies je zelf hoe jij je trap wilt integreren in je huis door middel van een traprenovatie.

Welke trapbekleding past het beste?

Nu je hebt bekeken of een open of dichte trap het beste bij je interieur past, is het tijd om te kijken welk trapbekleding en eventuele andere mogelijkheden er het beste bij passen. Gelukkig hoef je zo’n keuze niet alleen te maken! Een adviseur komt bij je thuis om samen te kijken naar alle mogelijkheden op het gebied van traprenovatie. Hij toont je de stalen uit de collecties zodat jullie kunnen zien welk trapbekleding het best bij het interieur past.

Wat is er nog meer mogelijk bij een traprenovatie?

Naast het bepalen van een trapbekleding kun je ook de wangen bekleden en een stootbord kiezen. Stootborden worden enkel gebruikt bij een dichte trap en zijn stijlvol te combineren met iedere trapbekleding. Bij een traprenovatie kun je ook kiezen om de trap te verlichten met LED-verlichting in de treden of in de zijkanten van de trap. Zo zijn er allerlei mogelijkheden bij een traprenovatie.

Benieuwd wat deze mogelijkheden zijn? Upstairs Traprenovatie helpt graag met het integreren van de trap in je interieur.