HOOGKARSPEL - De derby tussen Spirit '30 en SV Enkhuizen is gewonnen door de gasten die zich daarmee vaster in de middenmoot van de tweede klasse nestelen. Het duel ontbrandde pas in de laatste twintig minuten.

Spirit'30 had de laatste vier wedstrijden gewonnen, maar kon in eigen huis het spel niet maken. SV Enkhuizen was de betere ploeg al duurde het lang voordat dit in cijfers werd uitgedrukt.

Pas na de rust kwam het duel goed los met uiteindelijk nog vier treffers in de slotfase. In de 74e minuut haalde verdediger Cas Bierhaalder ineens verwoestend uit: 0-1. Spirit '30 moest nu uit de schulp kruipen, maar met een mooie vrije trap wist Michael Mantel keeper Hoffer voor een tweede keer te passeren, In de blessuretijd wist barry Dammers zelfs nog een derde Enkhuizense treffer te maken en werd de eer voor de thuispleog gered door Joost Schoonen: 1-3.