HOOGKARSPEL - Spirit '30 klimt steeds meer op de ranglijst van de 2e Klasse A. Na een 3-1 overwinning op Kleine Sluis staat de ploeg van Hans Valk inmiddels op een vijfde plaats.

De Hoogkarspelse formatie had het met name in de beginfase moeilijk toen keeper Mike Hoffer een vrije trap nog maar net kon keren en Jeroen Woutering in de rebond op de paal mikte. Na een half uur kwamen de gasten op voorsprong via Bart Weel die kon binnen tikken na een corner van Jord van de Pol. Binnen tien minuten stelde Spirit '30 orde op zaken met een hoofdrol voor Jordi Klompe die eerst aanvoerder Joost Reus in stelling bracht en daarna met een halve omhaal zelf voor de 2-1 wist te zorgen, ditmaal na een corner van Reus.

Hoewel ook Kleine Sluis kansen kreeg besliste Klompe het duel uiteindelijk ook. Tien minuten voor tijd schoot hij uit een assist van Björn Groot de beslissende 3-1 via de onderkant van de lat binnen.