HEILOO - Waar een ieder al rekening hield met een puntendeling heeft Spirit '30 ver in blessuretijd toch nog de zege weten te pakken op bezoek bij HSV. Invaller Joost Schoonen kopte een corner in die eigenlijk een prooi had moeten zijn voor keeper Indy Klamer waardoor de punten mee gingen naar Hoogkarspel.

Het was een hard gelag voor de Heilooër formatie van trainer Edwin Veenstra die juist met een reeks bezig te lekebn zijn na een matige competitiestart. Terwijl de ploeg juist zo sterk begon want het duel was nog geen twee minuten oud toen Jelle Stam de thuisploeg met een kopbal op voorsprong bracht. Bijna had Stam een paar minuten later ook zijn tweede gemaakt, maar nu wist keeper Imming goed te pareren. Tien minuten na de openingstreffer kwamen de gasten op gelijke hoogte na een pass van Jimmy Bouwhuis op de snelle Jordi klompe die de HSV-verdediging zijnhielen liet zien en oog in oog met Klamer koelbloedig bleef.

Na die vlotte opening leverde het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding op dat een gelijkspel het juiste zou zijn, en lang zag het daar naar uit. Tot dat Schoonen in de 95e minuut voor een vreugde-explosie aan Hoogkarspelse kant en voor mineur in Heiloo wist te zorgen.