WOGNUM - In de tweede klasse A heeft Spartanen een eclatante zege behaald op Spirit '30. De ploeg van trainer Jitze Bosma zorgde zelfs voor een onvervalste zevenklapper tegen de ploeg uit Hoogkarspel.

Na een klein kwartier werd de ban gebroken bij een handsbal van Joost Reus die werd bestraft met een strafschop. Davey Stam zag keeper Imming de strafschop keren, maar mikte in tweede instantie nog raak. De openingstreffer leek bij beide ploegen wat te doen en dat was bij de thuisploeg vooral in positieve zin. De Spirit-defensie kreeg geen grip op het duo Job Zuiker en Davey Stam. Laatstgenoemde scoorde binnen tien minuten nog tweemaal en Thomas Sloot zorgde nog binnen het half uur. Een benutte strafschop van Arjan Boekweit gaf een sprankje hoop voor de gasten, maar deze werd teniet gedaan door Zuiker die de ruststand op 5-1 bepaalde waarmee het duel feitelijk beslist was.

Toch was de Wognumse formatie nog niet klaar want binnen twintig minuten scoorden zowel Stam als Zuiker nogmaals en eindigde het uiteindelijk op 7-1.