WEST-FRIESLAND - Van 5 t/m 7 juli wordt in Westfriesland het sportspektakel van IRONMAN gehouden. Een weekend vol sportiviteit, geschikt voor getrainde en minder getrainde sporters, man en vrouw, volwassenen en kinderen. De organisatie van IRONMAN Multisportfestival is in handen van het evenementenbureau Extra Leisure in samenwerking met de Stichting Westfriesland Events.

Programma
De keuze om dit unieke sportevenement in Westfriesland plaats te laten vinden, komt door het prachtige landschap en fraaie lintdorpen. Het multisportfestival bestaat uit 4 onderdelen:

- Vrijdagavond is de Nightrun van 5 km door de binnenstad van Hoorn.
- Zaterdagochtend is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd t/m 14 jaar.
- Zaterdagavond gaat de zogenoemde 4:18:4 van start, een sprintversie met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen.
- Zondagmiddag staat de olympische afstand op het programma (de 5i50) met 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Parcours
Naast een grandioos sportspektakel, brengt het event voor bewoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Op zaterdagavond en zondagmiddag loopt het parcours gedeeltelijk door de gemeente Drechterland. Inwoners die woonachtig en bedrijven die gevestigd zijn rondom het parcours, worden hierover door het evenementenbureau Extra Leisure geïnformeerd. Uiteraard proberen wij de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Meer informatie over het sportevent, de routes en deelname leest u op: www.ironman.com/multisportwestfriesland.