HEM – De Valken heeft geen punten overgehouden aan het inhaalduel tegen KSV. In eigen huis keek de ploeg van trainer/coach Martin Glim al snel tegen een 0-2 achterstand aan en het wist de schade niet meer te repareren, 1-3.

Na een kwartier had KSV al een comfortabele 0-2 voorsprong in handen. Zo werkte Bart Velseboer de bal in de elfde minuut na een crosspass langs doelman Tom Besseling en tekende zo voor de 1-0. Vier minuten later was het Danny Konijn die met een schot in de verre hoek de score verdubbelde. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De gastheer kon weinig uitrichten en KSV liet zien waarom het een titelkandidaat is. Nadat een kopbal van Konijn op de paal eindigde maakte Danny Havermans de 0-3. De aanvoerder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied keurig binnen.

Uit het niets
Dion Bleeker werd voor rust niet echt op de proef gesteld. De doelman moest een keer een balletje uit de lucht plukken, maar grote kansen bleven uit. Toch zag de sluitpost vlak voor rust de bal achter zich in het doel eindigen toen vleugelspeler Tim Stammes uit een voorzet met het hoofd binnen knikte. ‘Die 1-3 viel uit het niets’, erkende Martin Glim. ‘Voor rust was het apathisch en slap. Wat wij wilden deed KSV.’

Waar KSV met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken, was er bij De Valken minder reden tot enthousiasme. ‘Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat ze nog tien minuten hadden om het te laten zien. Anders zou ik drie keer wisselen.’

Terwijl de scheidsrechter opviel door aparte en meermaals verkeerde keuzes te maken werd het spel van KSV er niet beter op. De Valken drong aan en via Tim Stammes was het akelig dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Verder bleven grote kansen uit, al was de strijdlust weer terug. ‘We hebben niet meer het voetballend vermogen van vorig jaar, we moeten het van inzet hebben. Dat ontbrak voor rust’, vervolgde Glim, die zich met zijn ploeg kan opmaken voor een spannend slot, waarin het boven de gevreesde elfde plaats moet zien te blijven.

De Valken – KSV: 1-3 (1-3)
11. 0-1 Bart Velseboer
15. 0-2 Danny Konijn
38. 0-3 Danny Havermans
45. 1-3 Tim Stammes

De Valken: Besseling. Molenaar (Bot/65), Timmer (S. Koster/75), Wognum, M. Groot. Appelman, Vroling, K. Koster (De Leth/78). Stammes, R. Groot, Leeuw.