HOOGKARSPEL - Een grote groep (toekomstige) bewoners heeft afgelopen vrijdag het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun buurtgenoten in Reigersborg Zuid V. Daarnaast kon men een boodschap achter laten in een heuse tijdcapsule. Hiermee sluit de gemeente Drechterland een groot nieuwbouwproject af in Hoogkarspel. Vanaf 2000 is er stapsgewijs gebouwd in Reigersborg en zijn er circa 900 woningen bijgekomen.

Feestelijke bijeenkomst
Vanwege de corona maatregelen was het een periode niet mogelijk om een samenzijn te organiseren. Daarom besloten ZeemanVastgoed en de gemeente Drechterland de handen ineen te slaan en gezamenlijk alle (toekomstige) bewoners uit te nodigen om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De wijk dankt zijn bijzondere straatnamen - zoals Bronstijd, Kreekrug en Pad van Drechtje - aan de archeologische vondsten. Daarmee was het contact met Archeologie Westfriesland snel gelegd. Ook een toekomstige bewoonster gaf aan graag mee te willen denken. Gezamenlijk ontstond het plan om een tijdcapsule in te graven in het nieuwe bospark, met aansluitend ruimte voor een hapje en drankje om kennis te maken met medebewoners.

Woningbouwplannen
Wethouder Yvonne Roos-Bakker blikt tevreden terug: “Hoe bijzonder is het dat we de afronding van de wijk Reigersborg op deze manier konden vieren. De plek van de tijdcapsule hebben we laten vastleggen, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Ook is het fijn om de blije gezichten te zien van de nieuwe bewoners. Met project Reigersborg hebben we echt voldaan aan een deel van de woningbehoefte in Hoogkarspel. Maar tegelijkertijd zie ik ook dat we er nog niet zijn en hoop ik dat er de komende periode nog meer woningbouwplannen in de gemeente Drechterland worden gerealiseerd.”

Meer over Reigersborg Zuid V
Reigersborg Zuid V ligt aan de westkant van Hoogkarspel, aansluitend aan Reigersbord Zuid IV. De wijk ligt tussen de Streekweg aan de noordkant en de spoorlijn aan de zuidkant. Aan de westkant van het plan is, dankzij de hulp van een alliantie van enthousiaste inwoners, eerder een bospark gecreëerd. Het bospark fungeert als groene buffer tussen de woningen en de Westfrisiaweg. De opzet van het plan bestaat uit een groot aantal vrije kavels. Andere woningtypen zijn divers: rijwoningen, levensloopbestendige (huur)woningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en een samenwoonvorm.