HOOGKARSPEL - Wethouder Marcel ten Have heeft in Hoogkarspel, namens de gemeente Drechterland het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de dorpskernen Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout, Westwoud, Hem, Oosterleek, Venhuizen en Wijdenes. Met een symbolische schop in de grond luidde hij samen met Geert Valk van DELTA Netwerk en Wendy Kroes van VolkerWessels Telecom, de aanlegperiode in.


Glasvezel belangrijk
Wethouder ten Have vertelt over het belang van glasvezel voor de gemeente: “Een goede internetverbinding is belangrijk. Het datagebruik via de digitale weg neemt steeds meer toe. De afgelopen jaren hebben we met het thuiswerken ervaren dat een goede internetverbinding onmisbaar is. Door de aanleg van glasvezel in de gemeente zijn onze inwoners en bedrijven de komende jaren verzekerd van snel en betrouwbaar internet.” Valk vult aan: “Wij danken de gemeente Drechterland voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking. Glasvezel is het medium van deze tijd. Het is een waardevolle investering want glasvezel kan op hoge snelheid, een enorme hoeveelheid data kan verwerken. Onze klanten profiteren zo maximaal van hun connectiviteit. Met deze verbinding kunnen meerdere mensen tegelijkertijd en zonder enige vertraging, veilig gebruik maken van ons gigasnelle internet en is Drechterland klaar voor de toekomst.” Ook DELTA Netwerk ambassadeur Yoël van Eer van Restaurant van Dis Hoogkarspel is blij met de komst van glasvezel: “Na lang wachten is het dan eindelijk zover en profiteren wij als inwoners over enige tijd van een supersnelle stabiele verbinding voor al onze online activiteiten.”

Een groot project voor ruim 9.500 woningen
VolkerWessels Telecom voert in samenwerking met Selecta Infrastructuur meerdere projecten uit voor DELTA Netwerk en is blij dat zij nu ook de opdracht hebben gekregen voor de aanleg in de gemeente Drechterland. Wendy Kroes: “In Hoogkarspel loopt al een team langs de huizen om toestemming te vragen voor het plaatsen van de aansluiting in de woning. Het totale project omvat ongeveer 9.500 woningen. Om al deze woningen van glasvezel te kunnen voorzien, wordt er vanaf eind september door de mensen van Selecta Infrastructuur zo’n 340 kilometer gegraven, komen er drie centrale- en circa 600 ondergrondse verdeelpunten, zodat ongeveer 2.000 km aan glasvezelkabel kan worden verwerkt. Natuurlijk doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.” Kroes vervolgt: “Drechterland is een omvangrijke gemeente dus er gaat wel wat tijd overheen voordat iedereen gebruik kan maken van een glasvezelverbinding.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting
Er is veel interesse voor glasvezel in de gemeente Drechterland. Daarom kunnen bewoners die nog niet hebben gekozen voor een abonnement op glasvezel, nu ook een aansluiting in de meterkast krijgen. Deze is geheel vrijblijvend en kosteloos. Of iemand nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. Pas wanneer iemand kiest voor een abonnement bij één van onze telecomaanbieders, worden er abonnementskosten in rekening gebracht. De telecomaanbieders staan vermeld op de website www.deltanetwerk.nl.

Communicatie voor en tijdens de aanleg
DELTA Netwerk communiceert samen met de aannemer voor en tijdens de aanleg, met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Inwoners die al een afspraak hebben voor een aansluiting, worden tijdig per brief geïnformeerd. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen zij de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die wel belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer. Dat kan telefonisch via 085 27 31 831 of stuur een email naar customer@selectaholding.com. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen die aanvragen via www.deltanetwerk.nl.