DRECHTERLAND - Moet je een GGD coronatest in de regio Drechterland afnemen? Dan kun je op veel verschillende plekken terecht. De GGD heeft namelijk door het hele land meerdere teststraten ingericht, waaronder ook in jouw regio. Echter weet niet iedereen hoe er een afspraak gemaakt moet worden en op welke manier dit gebeurt. Echter is het heel eenvoudig als je de informatie hebt doorgenomen. Onderstaande informatie legt het daarom allemaal voor jou uit, zodat je gelijk zelf aan de slag kunt gaan.

De GGD coronatest in de regio Drechterlanden bij klachten
De GGD coronatest in de regio Drechterland is de test wanneer je klachten van het coronavirus ervaart. Je weet hiermee namelijk binnen de kortste tijd of er een besmetting plaats heeft gevonden en je in quarantaine moet. De GGD test is wel een test waarmee je 24 tot 48 uur op de uitslag moet wachten. Je zult daarom altijd in thuisisolatie moeten totdat de uitslag in handen is en deze negatief is. In veel gevallen wordt nog aangeraden om thuis te blijven tot de klachten voorbij zijn. Op deze manier kun je niet toch anderen gaan besmetten.

Een afspraak is verplicht

De GGD coronatest in de regio Drechterland kan alleen uitgevoerd worden wanneer je een afspraak hebt gemaakt. Deze kun je via de website van de GGD doen, maar ook telefonisch met een medewerker maken. Als je het online doet, moet je inloggen met jouw DigiD. Houdt deze inloggegevens daarom bij de hand. Wanneer je telefonisch contact opneemt met de GGD moet je jouw burgerservicenummer doorgeven. Hiermee staan jouw gegevens direct in het systeem en hoef je alleen nog maar jouw klachten door te geven.

Richtlijnen opvolgen van de GGD
Op de testlocatie van de GGD coronatest in de regio Drechterland gelden een aantal richtlijnen. Zo moet je alleen naar de locatie komen en mag je niet uit jouw auto stappen. Indien je toch met iemand meerijdt, moet je een mondkapje dragen. Na de test dien je direct naar huis te gaan. Je mag dan alleen weer naar buiten als je een negatieve testuitslag krijgt. Bij een positieve test ga je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Je krijgt dan ook te horen wat wel en niet mogelijk is en wat je eventueel nog in de gaten kunt blijven houden.