HOOGKARSPEL - Het was een heuglijke donderdag bij Harder Natuursteen in Hoogkarspel. Peter Harder, de eerste werknemer die in 1981 bij het bedrijf werd aangenomen, was vandaag exact 40 jaar in dienst.


Op 1-2-1981 werd J.P.A. Harder Natuursteen en Aannemingsbedrijf werkelijkheid. Broer Peter, kwam kort hierna als het eerste personeelslid bij Jan en Lida Harder werken. In het eerste jaar werden naast natuursteenproductie en -levering, ook nog bouwkundige werkzaamheden aangenomen. Maar al spoedig konden zij zich volledig op het mooie natuursteenwerk richten.

Nu het familiebedrijf inmiddels is overgegaan naar zoon Jando en dochter Ketie loopt oom Peter Harder er nog steeds, En hij wordt alom geprezen: "Peter is een vakman, een allround steenhouwer". Harder werd gisteren al verrast door directie en collega's met een special magazine dat ter ere van hem is uitgebracht vol met historische foto's van 40 jaar vakmanschap.

Vanwege de coronamaatregelen was er geen ruimte voor een groot feest, maar de directie laat weten dat Peter nog anderhalf jaar de steigers op en af moet om natuursteen te plaatsen. "Als dan de omstandigheden weer wat normaler zijn gaan we dit dan nog op gepaste wijze vieren, want dat verdient hij."