HOOGKARSPEL - Na een voorspoedige verkoop van de kavels in de eerste fase, gaat de inschrijving voor de volgende (en tevens laatste) fase van start! Vanaf 25 januari is de verkoopinformatie te vinden van de 16 vrije kavels op de projectwebsite en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Ook is de brochure op te halen aan de balie van het gemeentehuis.

Groen, ruim en waterrijk
Het plan ‘Reigerborg Zuid V’ ligt tussen de Streekweg en de Westerwijzend aan de westzijde van het dorp Hoogkarspel. In deze duurzame, groene en waterrijke wijk worden in fasen koop- en huurwoningen en appartementen gebouwd. De sfeervolle wijk biedt een prettige woonomgeving met een gevarieerd woningaanbod. De wijk wordt afgerond met een prachtig bospark met ruimte voor wandelen, spelen, natuurbeleving en recreëren.

Kavelverkoop
De gemeente Drechterland verkoopt de vrije kavels zelf. Het zijn ruime kavels met een uitstekende ligging op het westen. De grootte varieert van 620 m2 tot 1.500 m2.In het bospark zijn drie grote ‘boskavels’ opgenomen die ruimte bieden voor royale woningen met landelijke allure en een bovengemiddelde architectonische kwaliteit. In deze fase bevindt zich één boskavel.

Grondprijs en startdatum
De grond is bouwrijp dus kopers kunnen snel starten met de bouwactiviteiten. De prijs per kavel is afhankelijk van de ligging en de oppervlakte. De kavels worden aangeboden vanaf € 288.000 incl. btw en excl. bijkomende kosten.

Belangstelling
Een informatiebrochure met inschrijfformulier is digitaal beschikbaar via de website van het plangebied, www.drechterland.nl/reigersborgzuid. Geïnteresseerden kunnen zich digitaal inschrijven voor een kavel tot en met 8 februari 2021 vóór 10.00 uur via reigersborg@drechterland.nl. De kavels worden via een lotingssysteem toegewezen. De voorwaarden en procedure kunt u vinden in de informatiebrochure.

Meer informatie
Voor vragen kan men contact opnemen met mevrouw Marja Raven van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0228-352352 of via de e-mail gemeente@drechterland.nl