DRECHTERLAND - Donderdag 16 november jl. reikte burgemeester Pieter Dijkman een bronzen medaille uit met bijbehorende getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redden van Drenkelingen. Deze werd in ontvangst genomen door de held die afgelopen juli twee drenkelingen heeft gered op de Zuiderdracht in Oosterblokker.


Burgemeester Dijkman overhandigde de penning in het bijzijn van de drenkelingen. Namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was de heer ter Linden aanwezig. De bronzen penning wordt doorgaans toegekend bij de inspanning waaraan voor een belangrijk deel de redding te danken is. (Voor meer informatie: www.drenkeling.nl/onderscheidingen )

Op 7 juli 2023 reed Dave van Hinte op zijn motor op de Zuiderdracht langs de plek waar zojuist een bakfiets te water was geraakt langs de Zuiderdracht in Oosterblokker.

In de bakfiets werd een kind vervoerd. Een vrouw, de bestuurder van de bakfiets was de macht over het stuur verloren en te water geraakt. Meneer Van Hinte is gestopt en gelijk in het water gesproken om het tweetal te helpen. Vanuit de sloot en met behulp van een andere voorbijganger heeft hij de drenkelingen uit het water gehaald en op de kant kunnen zetten.