HOOGKARSPEL - De bewoners van Esdége Reigersdaal, locaties Branderhoeve en Nachtegaal in Hoogkarspel, starten 21 april met het TOPFIT programma van de Dirk Kuyt Foundation.


TOPFIT is een trainingsprogramma speciaal voor mindervaliden. Team Sportservice heeft met Esdége Reigersdaal het initiatief genomen en de bewoners sluiten het trainingsprogramma af door deel te nemen aan de Nationale Balkon Beweegdag.

TOPFIT
De Dirk Kuyt Foundation stimuleert al sinds 2005 mensen met een beperking om te gaan bewegen. Dit doen zij door het organiseren van sportevenementen en het geven van (financiële) ondersteuning aan externe events en projecten. Als aanvulling hierop willen zij mensen in staat stellen om waar, wanneer en met wie dan ook te sporten. Dit faciliteren zij door het digitale beweegprogramma TOPFIT.

Het doel van TOPFIT is om de beweeg- en sportparticipatie onder mensen met een beperking te verhogen. Met het beweegprogramma van TOPFIT denken zij in ieders mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ramon Kolenberg, Team Sportservice: ‘Wij hopen dat de bewoners van Esdége Reigersdaal zó enthousiast raken dat zij ook na het evenement door blijven gaan met sportprogramma van TOPFIT.’

Nationale Balkon Beweegdag
Het programma wordt op 4 juni afgesloten door deelname aan de Nationale Balkon Beweegdag. Deze dag is in 2020 opgezet door het nationale ouderenfonds. Reden hiervan was dat ouderen vooral in de tijd van Covid-19 vaak aan huis gekluisterd zitten. Wekelijkse beweegclubjes gingen niet meer door en ook sociale contacten werden anders.

Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag worden door heel Nederland beweegactiviteiten georganiseerd waarbij deelnemers vanuit hun balkon of op een grasveld meedoen. Een feestelijke dag met veel muziek en gezelligheid! Door het grote succes gaat het evenement ook dit jaar weer plaatsvinden.

Ook enthousiast geworden over het aanbod of heb je vragen? Neem dan contact op met Team Sportservice via: westfriesland@teamsportservice.nl