BOVENKARSPEL - Oktober is de maand van de actie Stoptober. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewezen hiermee dat Stoptober werkt.Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Voor deze editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationaal Stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Stoptobercamper in Hoorn en Enkhuizen
Op zaterdag 17 september stond de Stoptobercamper bij het Winkelcentrum Koperwiekplein in Enkhuizen. Deskundigen gingen in gesprek met inwoners om informatie over het stoppen met roken en over Stoptober te geven. Daarnaast werden er tips gegeven over stoppen met roken. Een goede voorbereiding en ondersteuning in het volhouden is heel belangrijk.

Meedoen aan Stoptober
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Vanaf 1 oktober begint het 28 dagen niet roken. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Vanaf 2 september kan iedereen zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden.