WESTWOUD - De bouw van de MFA Westwoud kan beginnen. Op 30 juni 2023 zetten Hans Kröger, directeur-bestuurder van woningstichting Het Grootslag, Simone Visser-Botman, wethouder van de gemeente Drechterland en Bas Wit, directeur van Aannemingsbedrijf Wit Wognum b.v., hun handtekeningen onder de aannemingsovereenkomst. Daarmee gaven ze het officiële startschot voor de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Westwoud.


De MFA krijgt een nieuw onderkomen voor basisschool De WestWijzer, kinderopvang Kappio en stichting Jeugdwerk Westwoud. Boven de school komen 12 appartementen van woningstichting Het Grootslag. En de gymzaal van dorpshuis De Schalm wordt vernieuwd. Binnen de aannemingsovereenkomst vallen ook een aantal eigen werkzaamheden van stichting Dorpshuis De Schalm.

Wethouder Simone Visser - Botman van de gemeente Drechterland: “Het is altijd spannend welke aannemers zich inschrijven voor een aanbesteding. Het is mooi dat een regionale aannemer de MFA gaat bouwen en ik ben blij dat we nu ook echt snel gaan starten. Het dorp is eraan toe”.

Planning

De daadwerkelijke bouw van de MFA start in september 2023 en volgens de huidige planning wordt het gebouw eind december 2024 opgeleverd. Aan de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is een zorgvuldige voorbereiding voorafgegaan. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad van Drechterland op 22 mei 2023 groen licht gegeven door het benodigde aanvullende budget beschikbaar te stellen.

Sociale huurwoningen

Directeur-bestuurder Hans Kröger van woningstichting Het Grootslag deelt de blijdschap van de wethouder: “We kunnen nu ook weer sociale huurwoningen gaan bouwen in Westwoud. Na oplevering van de MFA pakken we direct door met sloop en nieuwbouw van de huurwoningen op Woudlust”.

Informeren omwonenden

Tijdens het hele proces – van besluitvorming tot ontwerp - zijn alle toekomstige gebruikers en direct omwonenden van de MFA uitvoerig meegenomen. Dit verandert tijdens de bouw van de MFA Westwoud niet. De aannemer zal samen met de gemeente de gebruikers en omwonenden op de hoogte houden van de werkzaamheden.

Directeur Bas Wit van aannemingsbedrijf Wit Wognum b.v. is trots dat zijn bedrijf als regionale aannemer in Westwoud mag bouwen: “We gaan iets heel moois neerzetten. En tijdens de bouw zullen we de omwonenden blijven informeren”. Hans Kröger geeft als verantwoordelijk bouwheer aan dat besloten is dat de omwonenden een vast aanspreekpunt krijgen waar zij terecht kunnen voor vragen. Hierover worden de omwonenden geïnformeerd.