DRECHTERLAND - Op zaterdag 14 december werd het Predicaat Hofleverancier uitgereikt aan P. Aker Zaden en Bloembollen B.V. in Venhuizen. Burgemeester Michiel Pijl reikte het Predicaat uit aan de heer Aker. Het Predicaat werd uitgereikt ter ere van het 125-jarig bestaan van het bedrijf, in maart van dit jaar.

Export

In 1894 begon P. Aker te handelen in bloemen- en groentezaden. Niet lang daarna begon hij zich echter te richten op de productie van bloembollen: eerst tulpen en daarna gladiolen en irissen. Rond 1948 begon het bedrijf zijn producten te exporteren naar verschillende landen in Europa en vervolgens, in de jaren '50, naar Amerika. Daarna volgden vele landen over de hele wereld tot het bedrijf in de jaren '80 zijn productieactiviteiten stopzette om zich volledig te richten op het exporteren van producten. En dat is wat ze vandaag de dag nog steeds doen.

Trots en passie
In 2008 is het bedrijf verhuisd naar hun huidige locatie in Venhuizen, om te kunnen blijven groeien en te voldoen aan de vraag uit de markt. Hier, gehuisvest in deze moderne faciliteit bedient P. Aker Zaden en Bloembollen B.V. hun trouwe klanten met trots en passie.

Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum heeft P. Aker Zaden en Bloembollen B.V. op 20 maart 2019 het Tulip Trade Event 2019 op het bedrijf georganiseerd. Tijdens deze opening werd ook stilgestaan bij het 125-jarig bestaan van het bedrijf. Er was een grote opkomst van klanten, leveranciers, medewerkers, familie en andere bekenden om dit te vieren.