DRECHTERLAND - Na jaren van voorbereiding is Plan Sally bijna klaar voor verkoop. De verkoopinformatie wordt voorbereid en de verwachting is om in mei met de verkoop van de vrije kavels te kunnen starten. Dan wordt bekend wat de kavelprijzen zullen zijn en kunnen belangstellenden zich inschrijven. Vanaf 30 maart start de firma Dekker uit Warmenhuizen met het bouwrijp maken van het projectgebied. Rond die tijd wordt ook het bouwbord geplaatst.

Over het plan Woningbouwplan

Sally krijgt haar entree aan het begin van de Kerkbuurt in Wijdenes en zal vanaf daar als een dorpslint richting Molenweg uitlopen. Het gaat in totaal om 62 woningen waarvan 14 vrije sector kavels, 10 sociale huurwoningen, 1 CPO project (2/1 kapwoning zelfbouw) en 36 projectmatige woningen. Sally krijgt een dorps karakter in een moderne eigentijdse architectuur. Bovendien wordt het plan groen en waterrijk en aantrekkelijk voor gezinnen door de aanleg van een nieuwe speelvoorziening en de ligging nabij de basisschool en sportvereniging. De woningen worden volledig gasloos gebouwd en Sally wordt daarmee de eerste energie neutrale wijk van Wijdenes!

Wethouder Yvonne Roos-Bakker: “Het is geweldig dat we nu deze stap kunnen maken. Nieuwe woningbouw zorgt voor doorstroming en nieuwe energie in het dorp Wijdenes. Mensen kijken hier al zo lang naar uit. Ik heb hele grote verwachtingen van dit mooie plan.”

De naam Sally en het logo
De naam 'Sally' herinnert aan het afwerpterrein die de codenaam 'Sally' kreeg waar Britse vliegtuigen van oktober 1944 tot mei 1945 wapens en munitie dropten voor de ondergrondse strijdkrachten. De locatie van het bouwplan bevindt zich op dit terrein.Vlakbij het afwerpterrein in Wijdenes lag een boerderij, van waaruit de verzetsgroep 'Sally' in de Tweede Wereldoorlog de gedropte goederen verspreidde. Nadat de boerderij (die na de oorlog eveneens de naam ‘Sally’ kreeg) in 2013 werd gesloopt, werd er een monument opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep. Het logo van plan Sally is geïnspireerd op dit monument door het element ‘haan’ en de 3 huisjes die de vorm hebben van de seinlamp in het monument terug te laten komen.

Verkoopinformatie
Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus start de verkoop niet in de vorm van een informatieavond. Begin mei is de verkoopbrochure beschikbaar met verkoopinformatie. Voor vragen kan men terecht bij projectleider Martin Groefsema via gemeente@drechterland.nl of tel: 0228-534100.