HOOGKARSPEL - De handtekeningen zijn gezet onder de anterieure overeenkomst voor het ‘Landje van Fleur’. Dit betekent dat de initiatiefnemer verder kan met het ontwikkelen van woningbouwplan op de Kerspelweg 7 in Hoogkarspel. Met uiteindelijk als doel om op het terrein van het bloembollenbedrijf 92 woningen te bouwen.


Zeer tevreden

Zowel de initiatiefnemer, STED Development B.V., als de gemeente zijn zeer tevreden over de onderlinge samenwerking en de snelheid van het proces. Initiatiefnemer Rob de Groot: ‘’Landje van Fleur voelt als een logische invulling tegen of beter gezegd in het bestaande dorp. En daarom kunnen er snel stappen worden gemaakt. Wij zijn daarom verheugd in het door de gemeente gestelde vertrouwen.’’ Wethouder Marcel ten Have vult aan: ‘’dit is weer een stap voorwaarts voor Drechterland. Tot nu toe verloopt het proces zeer voorspoedig. We houden altijd rekening met onverwachte omstandigheden, maar ik hoop dat dit hier niet het geval zal zijn. Woningen voor onze inwoners zijn echt heel hard nodig.’’

Meer over het plan

Het plan Landje van Fleur is gelegen langs de Kerspelweg en de N505 in Hoogkarspel en bestaat uit 92 woningen voor verschillende doelgroepen. Sociale huurappartementen, rijwoningen, beneden-/bovenwoningen voor starters en senioren, 2 onder 1 kap woningen, levensloopbestendige woningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. Informatie hierover is ook terug te vinden op de participatiewebsite van de projectontwikkelaar: https://www.participatie-kerspelweg-7.nl/.

Vervolg

Verwacht wordt dat de gemeenteraad in het derde kwartaal van 2024 een besluit kan nemen over een planologisch plan. Het doel is om medio 2025 te starten met de bouw.