WIJDENES - Wethouders Dirk te Grotenhuis (Vitale Dorpen) en Yvonne Roos-Bakker (Plan Sally) deden op woensdag 4 november de aftrap in de splinternieuwe sportkooi van de toekomstige woonwijk Plan Sally in Wijdenes. Aan leerlingen van groep 7 en 8 van de nabijgelegen basisschool Roelof van Wienese school om het voetbalpotje af te maken, waarmee de sportkooi officieel in gebruik is genomen.


Alliantie Vitale dorpen
De komst van een sportkooi of pannaveld was een duidelijke wens van de alliantie Vitale dorpen die speciaal hiervoor werd opgericht. Er was behoefte aan een speelplek en dit leek de beste locatie: in de buurt van de geplande nieuwbouw en in de nabijheid van de basisschool. Er werd gekozen voor een sportkooi omdat dit groter is en ook voor andere sporten te gebruiken is dan alleen voetbal. Drie jaar later is de daad bij het woord gevoegd.

Prachtige voorziening
Wethouder Dirk te Grotenhuis: “Buiten spelen is ontzettend belangrijk voor kinderen en jongeren. Zeker in deze tijd van Corona waarbij we allemaal wat meer binnen blijven. Ik ben ontzettend blij dat we dit hebben kunnen realiseren. Het is een prachtige voorziening voor het dorp Wijdenes. Ik hoop dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden door de jeugd.”

Plan Sally
De sportkooi is gemaakt door de firma IJslander en heeft een afmeting van 10 bij 20 meter en is 4 meter. Het kunstgras is aangelegd door KSP kunstgras. De sportvoorziening krijgt een plek nabij nieuwbouwplan Sally aan de Kerkbuurt waarvan de bouwrijpwerkzaamheden zojuist zijn afgerond. Binnenkort kunnen de eerste bouwwerkzaamheden beginnen!