DRECHTERLAND - De gemeente Drechterland gaat een nieuw verkeersplan voor de gehele gemeente maken. In het plan komen de grote lijnen voor het gemeentelijke verkeersbeleid van de komende tien jaar. Daarmee willen wij de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de gemeente blijven verbeteren.


Wat vindt u?

Wij horen graag de mening van onze inwoners en ondernemers over het verkeer in Drechterland. Op welke thema's moeten wij ons de komende jaren inzetten? Wat gaat al goed en moeten wij vooral behouden? En waar ervaren zij knelpunten; wat moet beter? Wethouder Marcel ten Have vult aan: ‘’Om straks keuzes te kunnen maken, willen wij vooraf goed in beeld brengen wat er leeft en speelt in de gemeente Drechterland. Alle ideeën zijn van harte welkom!’’

Online vragenlijst

Wij nodigen iedereen uit om online ideeën en wensen voor het verkeersplan kenbaar te maken. De vragenlijst staat op onze website: www.drechterland.nl/verkeersplan. Invullen kan tot en met donderdag 22 juni 2023. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en neemt slechts enkele minuten in beslag. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om online de vragenlijst te vullen, dan is er de mogelijkheid om telefonisch contact met ons op te nemen (0228-352352). Een papieren versie wordt dan toegestuurd.

Vervolg

Niet alleen aan onze inwoners, maar ook aan de gemeenteraad wordt gevraagd om mee te denken. Alle verschillende reacties gebruikt adviesbureau Goudappel om een verkeersplan voor ons te maken. Het verkeersplan gebruiken wij als basis voor ons uitvoeringsplan: waar en wanneer gaan wij aan de slag op het gebied van verkeer.