HOOGKARSPEL - Op zaterdag 16 januari hebben leden van de alliantie 11 prachtige nestkasten opgehangen langs de Groene Reigerroute in Hoogkarspel. Een deel van de nestkasten hangt in de buurt van eikenbomen. Hiermee hoopt de alliantie de eikenprocessierups minder kans te geven zich te ontwikkelen en verder te verspreiden.


De stevige nestkasten zijn vorig schooljaar getimmerd door leerlingen van basisschool De Baskuul in Lutjebroek en verder afgewerkt door Frits Beckrop van de alliantie Groene Wandelroute. Alle nestkasten zijn voorzien van een nummer, zodat ze makkelijk zijn terug te vinden bij meldingen over vogels of noodzakelijk onderhoud. Leraar Frank Bosma is enthousiast over de plaatsing van de nestkasten in Hoogkarspel. De alliantie draagt met het ophangen van deze nestkasten actief bij aan de ontwikkeling van de biodiversiteit langs de 7 kilometer lange wandelroute rond en door Hoogkarspel.

In de loop van het jaar zal ook nog actief worden ingezet op een goede leefomgeving voor insecten om daarmee een bijdrage te leveren aan de voedselketen van de vogels.