HEM - Met het zetten van de handtekeningen onder de overeenkomst gaat het project de volgende fase in. De gemeente Drechterland heeft de grond bouwrijp opgeleverd, het bouwbord staat en projectontwikkelaar Twinstone B.V. kan aan de slag. Ook de verkoop van de zes woningen aan de Noorder Sluisstraat te Hem is via Optima Makelaardij van start gegaan.


Levensloopbestendige en duurzame woningen
Rick Schouten, eigenaar van Optima Makelaardij, geeft aan dat: ''Het vooral uniek is dat er drie verschillende typen woningen worden gebouwd, waaronder drie levensloopbestendige woningen. Dit doen we door het realiseren van een bad- en slaapkamer op de begane grond''. Wethouder Yvonne Roos-Bakker vult aan dat het duurzame karakter dit project ook bijzonder maakt: ''Er worden hier nul-op-de-meter-woningen gebouwd. Dit houdt in dat door gebruik te maken van zowel energiebesparende als -opwekkende voorzieningen het totale verbruik nul is.''

Vervolg en planning
Tot zondag 21 november 12.00 uur kan men zich inschrijven voor de woningen. De start van de bouw van de woningen volgt begin 2022, omwonenden worden hierover door de aannemer geïnformeerd. Naast de woningen komt een speelveld. Voor de invulling hiervan heeft de gemeente een landschapsarchitect ingeschakeld. Ook de toekomstige bewoners en omwonenden krijgen de gelegenheid om mee te denken over de ontwerpen voor het speelveld.

Voor meer informatie en de brochure van de woningen: www.dehemmertoren.nl.