DRECHTERLAND - “Nooit spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan”. Na vier jaar als raadslid en ruim vijf jaar als wethouder verlaat wethouder George Besseling (VVD) de gemeente Drechterland.

George Besseling: “Bij mijn benoeming als wethouder in 2014 heb ik gezegd nooit spijt te willen hebben van de dingen die ik niet gedaan heb. Er is een kans op mijn pad gekomen die ik met beide handen wil aangrijpen. Ik zeg politiek Drechterland gedag en ga een nieuw avontuur in de bouwsector tegemoet. Ik doe dit met dubbele gevoelens omdat ik heel veel zin heb in deze nieuwe uitdaging maar hiermee tegelijkertijd een mooie periode als wethouder ga afsluiten.”

Bouwsector

Tijdens zijn periode als wethouder heeft George Besseling als portefeuillehouder aan verschillende projecten en dossiers mogen werken, zoals het centrum Venhuizen, de dorpsontwikkeling in Schellinkhout en de woningbouw in Wijdenes en Hoogkarspel. “Het gezamenlijk toekomstgericht bouwen aan de leefbaarheid van de gemeente voor haar inwoners en ondernemers is mijn grootste drijfveer geweest. Ik heb het een uitdaging gevonden om invulling te geven aan de rol van wethouder en het werken in het openbaar bestuur.


In de afgelopen periode ben ik het werken in de bouwsector gaan missen. De kans die kortgeleden voorbij kwam om hier weer invulling aan te kunnen geven heb ik aangepakt. Het werk is nog niet af maar de verschillende projecten zijn wel in een stadium dat zij ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen gaan worden en dat betekent dat ik met een gerust hart afscheid kan nemen van dit werk.”

Burgemeester Pijl: “Helaas gaan we een ervaren en kundige wethouder missen en bovendien een fijne collega. We gunnen hem natuurlijk deze nieuwe kans in het bedrijfsleven. George heeft veel gedaan voor onze dorpen. Daar wil ik hem namens het gemeentebestuur en ongetwijfeld namens vele inwoners hartelijk voor bedanken.”

Vervolg
George Besseling heeft zijn ontslag als wethouder van de gemeente Drechterland bij de gemeenteraad ingediend. Zijn portefeuilles worden tijdelijk waargenomen door de overige collegeleden, totdat zijn opvolger benoemd is door de gemeenteraad. De fractie van de VVD zal een mogelijke opvolger voor benoeming voordragen.