HOOGKARSPEL - Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zal de gemeenteraad van Drechterland tot 1 juni digitaal vergaderen. De raad vergadert alleen over noodzakelijke voorstellen. Inwoners kunnen deze digitale vergaderingen ook online volgen.


De coronamaatregelen hebben impact op ons allemaal. De wereld ziet er nu heel anders uit en met elkaar spannen we ons in om het virus niet verder te verspreiden. Dit heeft ook gevolgen voor de werkwijze van de raad. De gemeenteraad wil proberen om de besluitvorming zoveel mogelijk voort te zetten op een manier die wél mogelijk is. Het wordt een digitale uitdaging; de gemeenteraad van Drechterland gaat deze graag aan om de belangen van onze inwoners te blijven behartigen.

Vergaderingen online volgen
Tot in elk geval 1 juni wordt er alleen digitaal vergaderd. De eerstkomende digitale vergaderdata zijn op 11 mei (RTG-bijeenkomst) en op 25 mei (raadsvergadering). De geplande vergaderingen op 9 en 20 april zijn al geannuleerd. Mochten de maatregelen worden verlengd, zullen er ook in juni digitale vergaderingen worden gepland. De vergaderingen zijn via internet live te volgen op https://drechterland.notubiz.nl/live.