WESTWOUD - Maar liefst 14 nieuwe inwoners hebben in april kennisgemaakt met Westwoud. Vanuit het project Vitale dorpen heeft de alliantiegroep Gastvrij Westwoud de nieuwe inwoners uitgenodigd voor een kop koffie in dorpshuis de Schalm en een rondleiding door het dorp. Het is de 2e wandeling die de alliantiegroep heeft georganiseerd.

Wandeling
Na een bezoek bij Seniores Priores maakte de groep kennis met onder andere het voormalige gemeentehuis tegenover het Schalmplein, het witte huis waar dokter Wytema woonde en het Heidens kerkhof. Vervolgens werd er doorgelopen naar de Dr. Nuijensstraat 21 waar koningin Wilhelmina ooit een bezoek bracht. De deuren van de hervormde en katholieke stonden open en er werd een kijkje genomen bij de voetbal- en handbalvelden van Woudlust.

Lang niet aan alle bezienswaardigheden zijn aan bod gekomen, de groep kreeg daarom na afloop de informatie over Westwoud overhandigd. De wandeling werd door iedereen bijzonder op prijs gesteld. In september wordt de 3e wandeling georganiseerd.