HOOGKARSPEL - De gemeente Drechterland roept inwoners op om deel te nemen aan de enquêtes over de Omgevingsvisie. Zo kunnen zij meedenken over de toekomst van de gemeente.


Omgevingsvisie

Wat vinden inwoners van Drechterland belangrijk voor de toekomst van hun gemeente? Hoe blijft Drechterland een fijne plek om te wonen, werken en recreëren? Welke keuzes moeten we maken om Drechterland aantrekkelijk en leefbaar te houden? De gemeente gaat dit vastleggen in de Omgevingsvisie. De Omgevingsvisie is een nieuw, voor alle gemeenten verplicht, instrument uit de aankomende Omgevingswet. In de Omgevingsvisie komt te staan hoe Drechterland zich kan ontwikkelen tot 2035. Dit gaat dus over zaken als wonen, werken, energie, natuur, verkeer, voorzieningen en de samenhang daartussen.


Drie thema’s

De gemeente heeft haar ambities onderverdeeld in drie thema’s, ook wel verhaallijnen genoemd. Per verhaallijn is er één enquête opgesteld. Inwoners en geïnteresseerden kunnen één of meerdere enquêtes invullen. Ook kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Drechterland achterlaten op een plattegrond van de gemeente.


De verhaallijnen voor Drechterland zijn:

- Dorps wonen en leven in Drechterland

- Buitenleven voor iedereen

- Werken in de buurt

Wat vinden inwoners belangrijk?

Wethouder Yvonne Roos-Bakker: “Hoe ziet gemeente Drechterland er in 2035 uit? Om antwoord te krijgen op deze vraag moeten we goed nadenken over hoe we om willen gaan met onze leefomgeving. Hoe willen we in de toekomst wonen? Is er genoeg ruimte voor recreatie? Op welke manier gaan we om met klimaatveranderingen? De richting voor de toekomst leggen wij vast in de Omgevingsvisie. Deze maken wij graag samen met u.”


Hoe ziet u de toekomst van Drechterland?

De gemeente vraagt al haar inwoners om mee te denken over de toekomst van Drechterland. Dit kan door naar de website samen.drechterland.nl te gaan en één of meerdere enquêtes in te vullen. Meedenken over de Omgevingsvisie kan tot en met 21 mei 2021.