VENHUIZEN - In Venhuizen is enkele maanden geleden een hennepplantage ontmanteld. Het gaat om een woning aan de Zeger Davidzonweg te Venhuizen. Burgemeester Pijl heeft het besluit genomen de woning aan de Zeger Davidzonweg met ingang van 1 augustus te sluiten voor de duur van twee maanden.

Burgemeester Pijl wil met het sluiten van de woning een duidelijk signaal afgeven. “Hennepplantages leveren onveiligheid op voor de omwonenden (brandgevaar) en kunnen door de aanloop van criminelen leiden tot verstoring van de openbare orde. Dat is onacceptabel en dus volgt sluiting.”

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook nadrukkelijk bekend gemaakt. Op het pand komt een mededeling die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen. Daarnaast zijn omwonenden per brief geïnformeerd. Tussen het moment van ontmantelen en de daadwerkelijk sluiting zit enkele maanden tijd. Dit heeft te maken met de wettelijke bezwaartermijn.