OOSTERBLOKKER - Het beheer van het Beatlesmonument in Oosterblokker komt in handen van de gemeente Drechterland. Stichting The Beatles heeft 21 jaar zorg gedragen voor het monument en droeg op maandag 6 juli het stokje over.


Beheer voor lange termijn veiligstellen
De overdracht werd bij het monument met bijpassende muziek symbolisch gevierd. Wethouder Te Grotenhuis dankte de bestuursleden voor hun jarenlange zorg. Voorzitter Gert Elzinga en penningmeester Peter Schaper willen het beheer van zo’n uniek kunstwerk ook voor de langere termijn veiligstellen en vonden het daarom tijd om het beheer aan de gemeente over te dragen.

Als gebaar heeft het bestuur ervoor gezorgd dat de gemeente niet direct in de buidel hoeft te tasten voor onderhoud. Het monument is zojuist weer fris in de verf gezet en kan weer jaren vooruit.

Herinnering levend houden
De Stichting is destijds opgericht met het doel de herinnering aan de (enige twee) legendarische optredens van The Beatles in 1964 in Nederland levend te houden. De stichting heeft er ook voor gezorgd dat het monument er kwam. Inmiddels is het monument zo bekend, dat we bijna kunnen spreken van cultureel erfgoed.