WIJDENES/HOORN - Vrijdagmiddag kwam een melding binnen bij de Nederlandse Kustwacht over een drenkeling in het Markermeer. Meerdere eenheden, waaronder Reddingstation Wijdenes, zijn hiervoor ingezet.


In eerste instantie was niet duidelijk wat de exacte positie van de drenkeling was. Hierop zijn meerdere eenheden ingezet: Reddingstation Wijdenes, Reddingsbrigade Hoorn, KNRM Marken, KNRM Enkhuizen, Reddingstation Warder, de brandweer, de brandweerduikers, de politiehelikopter, het kustwachtvliegtuig, een ambulance en de traumahelikopter. Ondanks dat er weinig informatie bekend was heeft de reddingboot van Hoorn de drenkeling snel gevonden en aan boord genomen. Het slachtoffer is naar de gereedstaande ambulance en traumahelikopter gebracht voor controle. De drenkeling is in onbekende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Reddingboot De Arend (Reddingstation Wijdenes) heeft het zeiljacht van de drenkeling dankzij de politiehelikopter gevonden en op sleep genomen. Met assistentie van reddingboot Corrie Dijkstra - van Elk (KNRM Enkhuizen) is het jacht afgemeerd in Hoorn. Reddingboot Frans Verkade (KNRM Marken) heeft de vrouw van het slachtoffer van boord gehaald en naar haar man aan wal gebracht.


Kijk ook hier.