Op dinsdagavond 21 november werd een woning op de Hemmerbuurt in Hem overvallen door twee mannen.

Rond 18.30 uur werd er aangebeld. Toen de 75-jarige bewoner open deed werd de deur meteen naar binnen geduwd. Het slachtoffer werd door één van de overvallers op zijn hoofd geslagen. Er ontstond een worsteling, maar het slachtoffer kon zich niet voldoende verweren en gaf onder bedreiging van een wapen zijn autosleutel af.

De twee overvallers gingen er vandoor met de auto van de 75-jarige bewoner en zijn vermoedelijk over de dijk bij Enkhuizen naar Lelystad gevlucht. Hier werd rond 19.10 uur een tankstation overvallen op de Wilgstraat waarbij de auto van het 75-jarige slachtoffer werd gebruikt. De bewoner moest voor behandeling van zijn verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Van de overvallers is bekend dat zij beiden een slank postuur hebben en begin 20 zijn. Ze spraken allebei Nederlands zonder opvallend accent. Vooral de jas die één van de mannen aanhad viel erg op. Deze was blauw/oranje van kleur van PostNL. Verder was deze man:
-lichtgetint
-rond de 1.85 lang
-hij droeg een donker petje en had een donkere sjaal voor zijn mond.
-hij had een lichtgrijze trainingsbroek aan en grijze wollen handschoenen.

Zijn mededader wordt iets kleiner geschat. Hij was:
-getint
-tussen de 175 en 180 cm lang
-Droeg een donker jack, mogelijk van The North Face en had een capuchon op zijn hoofd
-Ook hij droeg een grijze trainingsbroek
-En zwarte wollen handschoenen

Verder zou de politie graag getuigen willen spreken die de gestolen auto, een grijze Volvo 40 met kenteken HK-213-Z, heeft zien rijden tussen Hem en Lelystad. Vermoedelijk zijn de overvallers direct na de overval doorgereden naar Lelystad over de N302. Over de afstand van meer dan 40 kilometer hebben ze nog geen half uur gedaan, dus wellicht dat dit iemand is opgevallen.

De politie wil graag weten wie de twee overvallers zijn en wie de grijze volvo heeft gezien.
Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.